Vraken i Narvik

Narvik var platsen för flera betydelsefulla sjöslag under andra världskriget. Som ett resultat av dessa strider finns det flera vrak som ligger på havsbotten i området.

Några av de mest kända vraken i Narvik är de tyska jagarna som sänktes under slaget om Narvik 1940. Flera av dessa jagare ligger kvar på havsbotten idag, och har blivit populära dykdestinationer för erfarna dykare. Bland dessa finns Marta Heinrich Fisser, Odin, Z21 Wilhelm Heidkamp, Z22 Anton, Z9 Wolfgang Zenker, Z11 Bernd von Arnim, Orp Grom och Z12 Erich Giese.

z12 Erich Giese propellrar vrak - Divenarvik - Bästa dykningen i Narvik

Utöver dessa vrak finns det också flera andra skepp som har sjunkit i området under andra världskriget och som kan hittas på havsbotten. Dessa vrak inkluderar M/S NeuenfelsM/S Stråssa, HMS Hunter, en brittisk jagare som sänktes under slaget om Narvik, och det norska skeppet D/S Neiden, som sjönk efter att ha blivit attackerat av tyska ubåtar.

Dykare kollar på kulsprutan på vraket Odin i Narvik

Det är värt att notera att vrak i Narvik är skyddade genom lagar och regleringar, och det krävs tillstånd för att dyka på flera av dem. Dive Narvik är ditt bästa alternativ för live aboard dykning i Narvik.